Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Aansluitcapaciteit

Het transportvermogen van een aansluiting die aangeeft hoeveel elektriciteit of gas er door een aansluiting kan.

Groendus academy

De aansluitcapaciteit, ook wel de aansluitwaarde, is het transportvermogen van een aansluiting op het elektriciteits- of gasnet. Het geeft aan hoeveel elektriciteit (uitgedrukt in Ampère) of hoeveel gas (m3 per uur) er door de aansluiting kan.

De grootte van de aansluitcapaciteit die je nodig hebt, is afhankelijk van de hoeveelheid energie die je (tegelijkertijd) verwacht te gaan verbruiken. Bij elektriciteitsaansluitingen gaat het om de maximaal toegelaten stroomsterkte, die wordt begrensd door zekeringen met een bepaalde doorlaatwaarde.

Gebruikelijk voor huishoudens of kleinzakelijke gebruikers is om te werken met 1 zekering (een 1-fase aansluiting) of 3 zekeringen (een 3-fasenaansluiting). Een gemiddelde Nederlandse woning heeft een aansluiting van 1 zekering van 35 Ampère (1x35A) of 3 zekeringen van 25 Ampère (3x25A). Een kleinzakelijke aansluiting (bijvoorbeeld een winkelaansluiting) is meestal 3x50A.

Voor zwaardere bedrijfsprocessen is een groter vermogen nodig. Alle aansluitingen die groter zijn dan 3x80A vallen onder grootzakelijke aansluitingen.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door