Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Batterij

Een combinatie van een of meer elektrochemische cellen, die worden gebruikt voor het omzetten van opgeslagen chemische energie in elektrische energie om er vervolgens stroom mee te leveren.

Groendus academy

Een batterij is een combinatie van een of meer elektrochemische cellen. Deze worden gebruikt voor het omzetten van opgeslagen chemische energie in elektrische energie. Vervolgens kan de batterij deze energie weer als stroom leveren.

Batterijen zijn er in allerlei vormen en maten. Bij consumenten waren ze tot nu toe het meest bekend om draadloze elektrische apparaten van energie te voorzien. Maar batterijen worden inmiddels steeds geavanceerder en breder toepasbaar.

Batterijen gaan een prominente rol innemen in de energietransitie. Bijvoorbeeld in de elektrificatie van mobiliteit. Denk aan de batterijen die in elektrische auto’s zitten. Hiermee worden fossiele brandstoffen voor vervoer vervangen voor elektrische stroom.

Maar ook voor grootschalige tijdelijke opslag van duurzaam opgewekte stroom worden batterijen in de nabije toekomst steeds vaker toegepast. Dit biedt aan de ene kant een oplossing voor de netcongestie op het overvolle elektriciteitsnet. Energie die lokaal opgeslagen wordt, hoeft immers niet teruggeleverd worden aan het net. Anderzijds zorgen batterijen ervoor dat we beter om kunnen gaan met de volatiliteit van groene stroom.

Wil je meer weten over energieopslag in batterijen voor een goed functionerend en duurzaam energiesysteem?

Lees dan dit artikel:
De rendabele business case van batterijen

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door