Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Counteren

Een manier waarop bedrijven die aangesloten zijn bij netbeheerder Enexis ook bij netcongestie een nieuwe aansluiting kunnen krijgen. Met een apparaat meet je de zonintensiteit op een dag en die uitkomst bepaalt of en hoeveel je mag terugleveren.

Groendus academy

In gebieden met netcongestie kunnen netbeheerders energiebeperkende maatregelen opleggen bij bedrijven. Enexis werkt bijvoorbeeld met counteren. Daarmee kunnen bedrijven die normaal gesproken geen nieuwe aansluiting kunnen krijgen vanwege een te vol energienetwerk mogelijk tóch een aansluiting krijgen.

Met een apparaatje op hun dak meten bedrijven ieder moment van de dag de zonintensiteit. Als die te hoog is, mogen bedrijven geen energie terugleveren. Op momenten dat de intensiteit lager is, mag het dus wel. Zo weten bedrijven (en de netbeheerders!) dat ze ook alleen energie terugleveren aan het net als het netwerk dat ook aankan.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door