Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

EAN-code

Uniek 18-cijferig identificatienummer van een gas- of elektriciteitsaansluiting.

Groendus academy

Een EAN-code is een uniek nummer dat bestaat uit 18 cijfers en is bedoeld ter identificatie van een gas- of elektriciteitsaansluiting. EAN is de afkorting voor European Article Number. Elke gas- en elektriciteitsaansluiting in Nederland heeft een eigen EAN-code.

De EAN-code van jouw aansluiting vind je terug op de factuur van je energieleverancier en op de fysieke aansluiting in de meterkast. Of je kunt de code opzoeken in het EAN-codeboek.

EAN-codes worden vooral gebruikt in de communicatie tussen energieleveranciers, netbeheerders en meetbedrijven. Als afnemer van energie heb je de EAN-code nodig wanneer je verhuist of overstapt van energieleverancier. Door het over een specifieke code te hebben, is het meteen duidelijk voor alle partijen over welke aansluiting het gaat.

Bij een nieuwe aansluiting wijst de netbeheerder een nieuwe EAN-code toe. Bij een afsluiting wordt de EAN-code geschrapt. Geschrapte EAN-codes worden niet opnieuw gebruikt.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door