Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Energiebesparingsplicht

Bedrijven die per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken, zijn verplicht om energiebesparende maatregelen door te voeren met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Groendus academy

De energiebesparingsplicht vloeit voort uit de Wet Milieubeheer en geldt voor bedrijven en organisaties die per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken. Zij zijn verplicht om energiebesparende maatregelen door te voeren die een terugverdientijd van 5 jaar of minder hebben.

Bij energiebesparing gaat het om het voorkomen of verminderen van energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van energiebesparende technieken, zoals isolatie van je bedrijfspand of het toepassen van ledverlichting.

De overheid heeft een overzicht opgesteld met alle energiebesparende maatregelen die zichzelf snel terugverdienen: de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML). In deze lijsten zijn de energiebesparende maatregelen uitgesplitst naar 19 verschillende bedrijfstakken. De Erkende maatregelenlijsten worden in 2022 bijgewerkt vanwege geplande wetswijzigingen voor 2023.

Wanneer je als bedrijf moet voldoen aan de energiebesparingsplicht, moet je ook voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Dit betekent dat je aan de overheid rapporteert welke energiebesparende maatregelen je hebt doorgevoerd.


Maak van een plicht een kans

Natuurlijk is de energiebesparingsplicht opgelegd. Maar het brengt ook zeker kansen met zich mee voor je bedrijf. Energie die je bespaart, hoef je namelijk ook niet te betalen. En zeker met deze korte terugverdientijden is de business case al snel rond. Grijp de energiebesparingsplicht dan ook aan om je bedrijf te verduurzamen.

Hoe?
Wij denken graag met je mee!

Lees hier meer over energie besparen:
Bespaarplan

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door