Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Grootverbruiker

Een grootverbruiker heeft een energieaansluiting van groter dan 3 x 80 ampère en een gasaansluiting groter dan G25.

Groendus academy

Volgens de Elektriciteitswet ben je een grootverbruiker als je een energieaansluiting hebt met een totale maximale doorlaatwaarde groter dan 3 x 80 ampère (vanaf 100.00 kWh). Volgens de Gaswet ben je bovendien een grootverbruiker als je beschikt over een gasaanluiting met een capaciteit groter dan G25 en een doorlaatwaarde van meer dan 40m³ gas per uur.

Over het algemeen zijn huishoudens kleinverbruikers en beschikken MKB’ers en grootzakelijke ondernemingen over een grootverbruikaansluiting. Weet je niet zo goed of je een klein- of grootverbruikaansluiting hebt? Neem dan contact op met de netbeheerder of kijk op de factuur van je energieleverancier.

Ben je een grootverbruiker? Dan ben je verplicht om een meetverantwoordelijke aan te stellen die de metergegevens monitort en levert aan de netbeheerder. In een standaardsituatie betaalt een grootverbruiker maandelijks voor zijn of haar werkelijke verbruik. Natuurlijk wil je dat de energie die je gebruikt zo duurzaam mogelijk is opgewekt. Op de Groendus Energiemarktplaats kunnen grootverbruikers rechtstreeks groene stroom afnemen bij duurzame aanbieders, zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door