Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Non-Firm ATO

Een non-firm ATO is een contract tussen netbeheerder en afnemer waarbij de transport niet gegarandeerd is. Netbeheerders bieden deze vorm aan om congestie te voorkomen en wachtlijsten terug te dringen.

Groendus academy

Een non-firm ATO is een aansluit- en transportovereenkomst waarbij de gecontracteerde transportcapaciteit niet te allen tijde te gebruiken is. Met een non-firm ATO kunnen gebruikers in congestiegebied soms toch een aansluiting krijgen. Hier zit wel de kanttekening bij dat dit tijdens piekmomenten niet gegarandeerd is.

Ondanks deze kanttekening is een non-firm ATO een flexibele oplossing die geld kan besparen voor energieopwekkers en -verbruikers. Je krijgt dankzij een non-firm ATO namelijk korting op je transportkosten. Gebruikers moeten overigens wel bereid zijn tot slimme planning en soms hun energieverbruik of -productie aanpassen aan de beschikbare capaciteit op het net. Non-firm ATO's faciliteren zo de aansluiting op het elektriciteitsnet onder uitdagende omstandigheden, waardoor het bestaande netwerk efficiënter wordt benut zonder dat directe, grootschalige uitbreidingen noodzakelijk zijn.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door