Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Waterstof

Waterstof is een geurloos, kleurloos en zeer ontvlambaar gas, waar energie uitgehaald kan worden.

Groendus academy

Waterstof is een gas dat van nature niet op onze aarde voorkomt. Het molecuul waterstof bindt zich binnen de ozonlaag namelijk direct aan zuurstof, waardoor water ontstaat. Wel kan waterstof geproduceerd worden op verschillende manieren. Zo kan er waterstof gewonnen worden uit aardgas, kolen of water, waarbij de laatstgenoemde methode het meest duurzaam is.

Het halen van waterstofgas uit water heet elektrolyse. Het gas wordt daarbij met behulp van elektriciteit uit het water gewonnen. Hoewel hier geen CO2-molecuul aan te pas komt, is er wel veel elektriciteit nodig om dit proces uit te kunnen voeren. Er is dus pas echt sprake van groene waterstof wanneer de elektriciteit voor dit proces op een duurzame manier wordt opgewekt. Bijvoorbeeld met een zonnecentrale of een windpark.

Eenmaal geproduceerd kan waterstof voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Allereerst kan waterstof dienen als brandstof. Zo rijden er bijvoorbeeld al auto’s en bussen op waterstof. Het voordeel hiervan is dat deze voertuigen geen CO2 uitstoten en daarom dus beter zijn voor het milieu. Verder kan waterstof in de toekomst ook ingezet worden om woningen te verwarmen. Mogelijkerwijs biedt waterstof een duurzaam alternatief voor het aardgas waar cv-ketels vandaag de dag nog op draaien.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door