Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Zonnecentrale

Een zonnecentrale is een systeem waarmee duurzame energie opgewekt kan worden uit zonlicht.

Groendus academy

Een zonnecentrale, of zonne-energiecentrale is een systeem dat is opgebouwd uit zonnepanelen en waarmee zonlicht in energie omgezet kan worden. De zonnepanelen in het systeem absorberen lichtdeeltjes, die vervolgens bewegen tussen de verschillende lagen binnen het zonnepaneel. Hierdoor ontstaat elektrische spanning, welke uiteindelijk omgezet wordt in zonne-energie.

Zonnecentrales wekken op een duurzame manier energie op. Steeds meer bedrijven kiezen er voor zelf zonne-energie op te wekken met een zonne-centrale. Daarbij zijn er verschillende toepassingen van een zonnecentrale mogelijk. Denk hierbij aan zonnecentrales op bedrijfsdaken, zonnecarports (op parkeerterreinen) of een zonnecentrale op grote open stukken land of water.

Met een eigen zonnecentrale kunnen bedrijven (een deel van) het eigen energieverbruik zelf opwekken. Ondernemers die hierin geïnteresseerd zijn kunnen hiervoor een SDE++ subsidie aanvragen of een aanvraag in laten dienen door een expert.

Een zonnecentrale is één van de meest effectieve manieren voor bedrijven om te verduurzamen. Bovendien leveren zonnepanelen een financieel interessant rendement. Wil je daar meer over weten?

Lees dan hier verder.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door