Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Slim inkopen is voordeliger én duurzamer

Veel te vaak zitten organisaties en bedrijven vast aan langdurige contracten bij energieleveranciers tegen hoge prijzen en slechte voorwaarden. Waar het afgesproken energietarief twee jaar geleden nog gunstig was, blijken de energieprijzen intussen flink gedaald.

Slim energie inkopen: geen langetermijn contracten. Maar inspelen op schommelingen in prijs, en risico's verkleinen.

Als onderneming is het daarom belangrijk dat je kunt inspelen op marktbewegingen met een flexibel inkoopcontract en een goede inkoopstrategie. Dat is niet alleen voordeliger, maar ook nódig voor een duurzaam en toekomstbestendig energiesysteem.

Meebewegen met ontwikkelingen

Energieprijzen worden niet door energiebedrijven bepaald. Dit gebeurt op de energiemarkten waar vraag en aanbod de prijzen voor de korte en lange termijn bepalen. Deze groothandelsmarkt verandert dagelijks door wereldwijde invloeden. Factoren als het weer (meer of minder duurzame energie), politieke beslissingen of veranderingen in wisselkoersen zorgen voor schommelingen.

Als onderneming wil je voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan wanneer de energieprijzen in korte tijd stijgen. Een goed ingerichte inkoopstrategie zorgt voor duidelijkheid en minder risico’s. Bovendien behoud je voldoende ruimte om in te spelen op gunstige marktontwikkelingen. Want net als op de financiële markt geldt: hoe meer zekerheid je wenst, hoe hoger de prijs die je betaalt.

Verschillende inkoopstrategieën

Bij Groendus kopen we energie in voor uiteenlopende organisaties, zoals Medux en Picnic. Dit doen we op verschillende manieren. Voor grootverbruikers kopen we elektriciteit in via de ENDEX of de EPEX dagmarkt maar ook via onze eigen energiemarktplaats direct bij duurzame producenten. Voor de kleinverbruik locaties en voor aardgas sturen we aan op effectieve inkoopstrategieën via verschillende inkoopmodellen voor de verschillende handelsmarkten.

Aan de hand van je inkoopwensen richten we de beste inkoopstrategie in. Een bedrijf kan bijvoorbeeld kiezen voor een marktgestuurde inkoopstrategie. Onze marktanalisten monitoren bij deze strategie dagelijks de energiemarkten en informeren de klant over het juiste moment van inkopen. Bij een geautomatiseerd inkoopmodel richten we samen met de klant de bandbreedtes in. Binnen die afspraken wordt automatisch op gunstige marktmomenten ingekocht. Bij beide inkoopstrategieën gebruiken we de kracht van data en het juiste inzicht om te besparen.

Een sterke inkoopstrategie is belangrijk

Een bedrijf met meerdere locaties heeft extra baat bij een sterke inkoopstrategie. De juiste keuzes zorgen voor een optimale afstemming tussen de verschillende locaties. Dankzij collectieve inkoopkracht ben je altijd verzekerd van de beste inkoopvoorwaarden. Hiermee kom je achteraf niet voor onverwachte extra kosten te staan, je energiecontract groeit automatisch mee met je organisatie.

We zorgen dat het effect van de inkoopstrategie altijd op de voet te volgen is in de 'Mijn Groendus' omgeving. Dat is belangrijk, want elke beslissing heeft consequenties. Je ziet dus direct wat de effecten van de fixaties zijn op je energiebudget, en voor welke periodes er nog gefixeerd kan of moet worden. Fixeren is het vastleggen van een energietarief voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld een maand, een kwartaal of een jaar.

Hoge kosten door contractvoorwaarden

Steeds meer organisaties maken de overstap naar de dagmarkten. Al ruim 10 jaar blijkt dat het inkopen op de spotmarkt voordeliger is dan het vastleggen van jaarprijzen. Bovendien zorgen ook de standaard contractvoorwaarden voor hogere kosten. Zo moeten veel organisaties een boete betalen aan hun energieleverancier als ze minder verbruiken dan vooraf ingeschat. Ook het toevoegen van energieaansluitingen kost geld. Door de collectieve inkoopkracht van Groendus profiteer je automatisch van gunstige contractvoorwaarden zoals een grote volume- en mutatiebandbreedte.

Voordeliger én duurzamer

Flexibeler en slimmer inkopen is niet alleen economisch voordeliger. Het is ook duurzamer. Duurzame energiebronnen zijn per definitie flexibel: soms is er veel wind en zon, soms is het er nauwelijks. Dat is van grote invloed op de prijs van energie. Door je energiehuishouding hier op te laten meebewegen draag je bij aan een toekomstbestendig en groen energiesysteem, én ben je flink voordeliger uit. Hoe dat precies in z’n werk gaat lees je in dit artikel.

Slim energie inkopen met je bedrijf

Wil je ook met je bedrijf energie inkopen vanuit een slimme inkoopstrategie, afgestemd op jouw specifieke situatie? We denken graag met je mee. We brengen je huidige inkoopwensen in kaart en bepalen samen de inkoopstrategie die het beste past bij jouw organisatie.

Meer weten?
Meer weten?

Neem contact op