Het nieuwe energiesysteem

Energiekennis

Het huidige energiesysteem is niet ingericht op de continu veranderende omstandigheden. Daarom is het tijd voor een nieuwe energiesysteem, waarbij aanbod en verbruik optimaal in balans komen.

Wat gaat er mis?
Energie uit fossiele brandstof is makkelijk te reguleren. Door een gas- of kolencentrale harder of zachter te zetten kun je via het elektriciteitsnet voldoen aan de wisselende vraag van het moment. Duurzame energie is niet te reguleren. We kunnen de wind of zon niet aan- of uitzetten. We kunnen centrales uitzetten, maar dan verspillen we duurzame energie die we juist hard nodig hebben.

Wat is de oplossing?
We koppelen duurzame energieproductie direct aan gebruik. En we maken voor elke organisatie een 'perfecte match'. Hierin spelen elementen als wind- en zonne-energie, batterijen, data, besparing en slimme technologie een onmisbare rol. Met onze eigen Groendus Energiemarktplaats transformeren we de markt van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd; een toekomstbestendige oplossing voor een duurzaam energiesysteem.

Onze visie op het nieuwe energiesysteem
In onderstaande artikelen nemen we je mee in onze visie op het nieuwe energiesysteem.

Bijblijven?

Schrijf je in voor de Groendus Nieuwsbrief. We delen het laatste energienieuws én geven je inzicht in recente trends en ontwikkelingen op de energiemarkt. Zo weet je altijd wat er speelt en loop je geen kansen mis.

  • Energiemarkt updates
  • Nieuws & ontwikkelingen
  • Interviews
  • Webinars
  • Innovaties
  • En meer

« Terug naar het kenniscentrum

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*