Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€72€71€70€771 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
13390000 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

De eerste energiehub in de provincie utrecht!

Bedrijven op Lage Weide kunnen uitbreiden ondanks gebrek aan netcapaciteit. Op woensdag 25 september is de allereerste e-hub officieel van start gegaan.

 

Op woensdagochtend 25 september is de allereerste energiehub (e-hub) in de provincie Utrecht officieel van start gegaan op bedrijventerrein Lage Weide. De betrokken ondernemers hebben energiepartner Groendus in de arm genomen om alle energiestromen in kaart te brengen, de meerwaarde inzichtelijk te maken en het energiesturingssyteem te leveren en te beheren.

De eerste energiehub in de provincie Utrecht

Bekijk de video👇

Een belangrijke mijlpaal

Dit is een belangrijke mijlpaal gezien de nijpende situatie op het stroomnet in deze provincie. Door slimme samenwerking en sturing op energiegebruik, creëren de vijf deelnemende bedrijven mogelijkheden om verder te verduurzamen of uit te breiden, ondanks de netcongestie.


Een e-hub is een lokale samenwerking tussen meerdere partijen op het gebied van energie. Opwekkers en verbruikers werken samen bij het opwekken, verhandelen, consumeren en opslaan van energie, waardoor het lokale energienet efficiënter wordt benut. Dit leidt tot economisch en sociaal rendement en vermindert de belasting van het elektriciteitsnet, wat ruimte vrijmaakt voor groei en verduurzaming.

 

 

Drukbezochte opening op bedrijventerrein Lage Weide


 

Groepscontract

Het groepscontract tussen de deelnemers en Stedin levert veel voordelen op:

  • De mogelijkheid tot verduurzaming van bedrijven en de uitbreiding van mogelijkheden binnen hun individuele transportvermogen (onder voorwaarden).
     
  • De mogelijkheid tot het gezamenlijke gebruik en de gezamenlijke inkoop van energie en flexibele ‘assets’, waarbij de koel-vriesinstallatie van ondernemer C. van Heezik werkt als een buffer om energie op te slaan. En stuurbare assets in de vorm van zonnepanelen en ‘Zero Emissie truck laadpalen (laadpalen voor vrachtwagens)’ van de Stihoom op of af te schalen binnen de grenzen van de coöperatie capaciteit.
     
  • Gedeelde kosten voor het gezamenlijk verwerven van energiemanagement en expertise op het gebied van energie en verduurzaming.

 

V.l.n.r. Ruud Cino (Ministerie EZ & KGG), Robert van der Hoeven (Groendus), Bert Strijker (Best Management).
De StroomLijner

Groendus is goed uitgerust om meer energiehubs mogelijk te maken. Met kennis en kunde, maar ook met sturingssoftware, hardware en ervaring, opgedaan bij andere energiehubs. Ook op andere plekken zijnwe energiehubs aan het realiseren.

Met onze financieringsmogelijkheden zijn we in staat innovatieve energieoplossingen te realiseren. Onder de naam 'De Groendus StroomLijner' helpen we bedrijventerreinen uit de brand.

Meer weten?

De StroomLijner