Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Groendus en Arvato Supply Chain Solutions openen unieke zonnecentrale

Op vrijdag 9 juli om 11.00 uur openden Groendus en Arvato Supply Chain Solutions een unieke zonnecentrale. Op de bedrijfshallen van Arvato in Heijen zijn 27.076 zonnepanelen geplaatst. De verwachte opbrengst van ruim 10.000 MWh per jaar produceert de logistieke dienstverlener niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere organisaties die graag 100% groene stroom willen afnemen.


Twee daken bedekt met 27.076 zonnepanelen

Arvato Supply Chain Solutions heeft de ambitie om in 2030 helemaal klimaatneutraal te zijn. Onderdeel daarvan is dat het bedrijf zelf stroom wil opwekken. Groendus plaatste daarom 27.076 panelen op de twee daken van de bedrijfshallen in Heijen. Samen leveren deze panelen jaarlijks een hoeveelheid energie op die gelijk staat aan het gemiddelde jaarverbruik van 3.307 huishoudens. Met deze overstap op groene energie verkleint Arvato bovendien direct haar CO₂-voetafdruk met 3.717 ton op jaarbasis. Een mooie bijdrage aan de duurzame ambities van het bedrijf.


Energie gebruiken op het moment dat het wordt opgewekt

Uniek aan deze zonnecentrale is dat de opgewekte energie niet alleen door Arvato gebruikt kan worden. De stroom wordt ook direct toegankelijk voor andere organisaties. De centrale is aangesloten op de Groendus Energiemarktplaats. Deze innovatieve marktplaats is een datagedreven platform waar bedrijven 100% groene stroom kunnen aanbieden en afnemen op basis van uurlijkse gelijktijdigheid. Dit betekent dat vraag en beschikbaar aanbod rechtstreeks aan elkaar worden gekoppeld. Met andere woorden: de stroom die Arvato opwekt, maar niet zelf gebruikt, kan rechtstreeks gekocht worden door een ander bedrijf. Zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier en daarom gegarandeerd duurzaam en lokaal.


Marc van Putte – Commercieel Directeur Groendus:

“Grote organisaties als Arvato kunnen een enorm verschil maken wanneer zij besluiten om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Dat blijkt ook uit de zonnecentrale die we samen met hen gerealiseerd hebben. Daar profiteren zij niet alleen zelf van, maar ze fungeren ook als duurzame energieleverancier voor andere ondernemers in de regio. We hebben vanuit Groendus met veel plezier samengewerkt om onze gemeenschappelijke duurzame ambities waar te maken.”


Marcel Orth - Operations Excellence Manager Arvato Supply Chain Solutions:

“Wij zijn ons bewust van de impact die Arvato kan hebben op de maatschappij. Het is niet voor niets dat wij binnen de Bertelsmann groep tot doel hebben om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Het vergroenen van ons energieverbruik is een belangrijk aspect om dit doel te realiseren. Ik ben daarom erg trots dat ons dak een enorme hoeveelheid groene energie produceert en sterk bijdraagt aan onze klimaatdoelstellingen.”

Rob Peperzak - Wethouder Gemeente Gennep:

"Dit is een fantastisch project. Het draagt niet alleen bij aan de klimaatdoelstellingen van Arvato, maar het is ook een belangrijke stap in de duurzaamheidsopgave van onze gemeente. Juist daarom zijn we trots op organisaties als Arvato, die het voortouw nemen in de energietransitie!"


Meer informatie over het project en een timelapse van de bouw van deze zonnecentrale vind je op de projectpagina van Arvato Bertelsmann.