Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Hockeyclubs scoren met duurzame energie

Groendus is de nieuwe sponsor van sportverenigingen SV Victoria en SCHC. Vanaf deze maand prijkt het Groendus logo op de borden langs het veld en op de shirts van de Dames 1 hockeyteams, die beiden in de Hoofdklasse spelen.

Maar daarmee houdt de samenwerking niet op. De verenigingen willen verregaand verduurzamen door hun energiebehoefte zelf op te wekken met een eigen zonnecentrale.


Voorlopers in verduurzaming

Zowel SV Victoria uit Rotterdam als SCHC uit Bilthoven hebben al een aantal zonnepanelen geplaatst en zetten nu, in samenwerking met Groendus, de volgende stappen in verduurzaming. Het verwezenlijken van hun ambitie –behoren tot de meest duurzame sportverenigingen van Nederland- komt daarmee een stuk dichterbij. Groendus onderzoekt de komende maanden de technische en financiële haalbaarheid van de bouw van zonnecentrales op daken in de omgeving van de verenigingen. Zodra het onderzoek positief is afgerond kan de bouw van de zonnecentrales starten.

Groendus neemt in deze samenwerkingsvorm de financiële investering in de bouw en het beheer van de zonnecentrales op zich. Door deze constructie hoeven de clubs hun ledengeld niet te investeren in de bouw. Zij profiteren wel rechtstreeks van de groene stroom die de zonnepanelen produceren. Met de stroom die de zonnepanelen op gaan wekken, worden de clubs ruimschoots voorzien in hun eigen energieverbruik.

Laad je auto en sponsor je club

Naast het opwekken van groene stroom willen de hockeyclubs het elektrisch rijden faciliteren bij hun leden. Zij zien namelijk dat de stijging van het aantal elektrische auto’s op hun parkeerterreinen doorzet. Onderdeel van de verduurzamingsplannen is dan ook het plaatsen van meerdere laadpalen bij SV Victoria en SCHC.

Groendus en de sportclubs geven bovendien een extra dimensie aan het laden. De verenigingen bieden hun leden de mogelijkheid een laaddruppel af te nemen. Elke keer dat iemand die laaddruppel gebruikt voor het laden van zijn of haar auto, gaat er een klein bedrag naar de verenigingskas. Een duidelijke win-win situatie!

Sport en duurzaamheid: een winnende combinatie

René Raaijmakers, Algemeen directeur van Groendus, is enthousiast over deze samenwerking:

“Duurzaamheid en sport gaan wat mij betreft hand in hand. Sport is bij uitstek iets wat duurzaam aangepakt moet worden. Presteren is niet iets eenmaligs, het vereist doorzettingsvermogen en juist door het regelmatig te doen blijf je vitaal en word je beter. Dit geldt ook voor de verduurzaming van het energiegebruik van je bedrijf. Alleen door de aanpak te integreren in alles wat je doet, bouwt je organisatie mee aan een schonere wereld. Ik ben er dus trots op dat Groendus samenwerkt met deze mooie sportverenigingen en wij wensen alle top-dames en clubleden veel plezier met hun sportieve uitdagingen!”


Wil jouw sportvereniging ook verduurzamen?
Groendus denkt graag met je mee over de mogelijkheden! Neem vooral contact met ons op, dan stippelen we samen jullie route naar verduurzaming uit.