Zelf opwekken >

Samenwerkingsvormen

Groendus heeft veel ervaring met het realiseren van zonneprojecten voor bedrijven. Dankzij onze kennis van de leveranciersmarkt en de bijbehorende risico’s in de projecten kunnen we gemiddeld 10% kostenefficiënter projecten uitvoeren dan partijen die dit eenmalig doen. Ook met Groendus samenwerken? Dat is mogelijk in drie verschillende vormen.

Samenwerkingsvormen

100% groene stroom, 100% zelf opgewekt.

Er komt nogal wat bij kijken voordat jouw bedrijfsdak vol ligt met zonnepanelen. Wij hebben in Nederland al 175MWp aan zonnestroominstallaties gebouwd en gebruiken onze ervaring graag om jullie centrale succesvol op te leveren.

Kies de vorm die het beste bij je past

Samenwerkingsvormen

1. Dakhuur
Verduurzamen zonder eigen investering.

2. Dakhuur + Energiemarktplaats
Dezelfde voorwaarden maar dan met extra voordeel.

3. Gedelegeerd ontwikkelen
Zelf investeren in een zonnecentrale.

1. Dakhuur

Bij de samenwerkingsvorm Dakhuur is het mogelijk te verduurzamen zonder eigen investering. Groendus financiert, realiseert en exploiteert de zonnecentrale. We leggen je kort uit hoe dat werkt.

Wanneer je voor dakhuur kiest, blijft Groendus gedurende een periode van 16 jaar eigenaar van de zonnecentrale. We zorgen ervoor dat de opgewekte energie netjes wordt teruggeleverd aan het net met behulp van een extra aansluiting (MLOEA).

Na de contractperiode krijg je de mogelijkheid om de zonnecentrale over te nemen, het contract met Groendus te verlengen of om de panelen te verwijderen. Waarom deze manier van verduurzamen voor jou interessant is? Voor het verhuren van je dak ontvang je ieder jaar een vergoeding. Je verduurzaamt dus je bedrijfspand zonder eigen investering en alles wordt geregeld door Groendus.

2. Dakhuur + Groendus Energiemarktplaats

De tweede samenwerkingsvorm is Dakhuur + Energiemarktplaats. Groendus is de enige partij in Nederland die deze variant aanbiedt. Ook deze manier van verduurzamen met Groendus vergt geen eigen investering.

Bij deze optie gelden alle voorwaarden die ook bij de bovenstaande dakhuur optie gelden, maar dan met een extra voordeel. Tegen een jaarlijkse licentievergoeding krijg je toegang tot de Groendus Energiemarktplaats. Op dit platform koop je direct energie in bij duurzame energieproducenten op uurbasis. Tekorten worden automatisch aangevuld met stroom van de dagmarkt.

Met de marktplaats bespaar je al snel 15% op energiekosten. Producent en afnemer handelen direct met elkaar, waardoor producenten meer winst kunnen behalen en de prijzen voor afnemers zo laag mogelijk blijven. Deze variant biedt je vanaf dag 1 financieel voordeel en een aanzienlijke besparing op je inkoopkosten.

3. Gedelegeerd ontwikkelen

Wil je liever schone energie opwekken om zelf te gebruiken? Ook dat is mogelijk. Wanneer je kiest voor gedelegeerde ontwikkeling investeer je zelf in de zonnecentrale. Groendus ontwikkelt en realiseert vervolgens de zonnecentrale. Vanaf moment één ben je de officiële eigenaar van de zonnecentrale. Ook de SDE-subsidie komt direct op eigen naam te staan. Kies je voor deze variant? Dan kies je voor een zorgeloze realisatie van een krachtige zonnecentrale. Goed voor je energierekening, je duurzame bedrijfsimago en goed voor de toekomst.

Meer weten?

Vragen over de samenwerkingsvormen of je situatie bespreken met onze experts?

Neem contact op

Neem contact op Bekijk ook eens deze opties

Deze producten optimaliseren de weg naar 100% schone energie

Zon op Dak

Zonnecarports

Energiemarktplaats