Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Samenwerkingsvormen

Groendus heeft veel ervaring met het realiseren van zonneprojecten voor bedrijven. Dankzij onze kennis van de leveranciersmarkt en van projectrisico's voeren we projecten gemiddeld 10% kostenefficiënter uit dan partijen die dit eenmalig doen. Wil jij ook met Groendus samenwerken? Dat is mogelijk in drie verschillende vormen.

Samenwerkingsvormen
100% groene stroom, 100% zelf opgewekt.

Er komt nogal wat bij kijken voordat jouw bedrijfsdak vol ligt met zonnepanelen. Wij hebben in Nederland al 220MWp aan zonnestroominstallaties gebouwd en gebruiken onze ervaring graag om jullie centrale succesvol op te leveren.

Samenwerkingsvormen
1. Dakhuur

Kies voor Dakhuur en verduurzaam je bedrijfspand zonder eigen investering. We leggen je kort uit hoe dat werkt.

Groendus financiert, realiseert en exploiteert de zonnecentrale op jouw dak. Gedurende een periode van 16 jaar blijft Groendus eigenaar van de zonnecentrale. We zorgen ervoor dat de opgewekte energie netjes wordt teruggeleverd aan het net met behulp van een extra aansluiting (MLOEA).

Na de contractperiode kun je de zonnecentrale overnemen, het contract met Groendus verlengen of de panelen laten verwijderen. Waarom deze manier van verduurzamen voor jou interessant is? Voor het verhuren van je dak ontvang je ieder jaar een vergoeding. Je verduurzaamt dus je bedrijfspand zonder eigen investering. Alles wordt geregeld door Groendus.

2. Dakhuur + Groendus Energiemarktplaats

De tweede samenwerkingsvorm is Dakhuur + Energiemarktplaats. Groendus is de enige partij in Nederland die deze variant aanbiedt. Ook deze manier van verduurzamen met Groendus vergt geen eigen investering.

Bij deze optie gelden alle voorwaarden die ook bij de bovenstaande dakhuur optie gelden, maar dan met een extra voordeel. Tegen een jaarlijkse licentievergoeding krijg je toegang tot de Groendus Energiemarktplaats. Op dit platform koop je direct energie in bij duurzame energieproducenten op uurbasis. Tekorten worden automatisch aangevuld met stroom van de dagmarkt.

Met de marktplaats bespaar je al snel op je energiekosten. Ondernemers die in 2022 alle stroom groen via de Energiemarktplaats inkochten, waren gemiddeld 28% goedkoper uit. Producent en afnemer handelen direct met elkaar, waardoor producenten meer winst kunnen behalen en de prijzen voor afnemers zo laag mogelijk blijven. Deze variant biedt je vanaf dag 1 financieel voordeel en een aanzienlijke besparing op je inkoopkosten.

3. Lease

Heb je een groot dak én een hoog energieverbruik? Dan is een operational lease-constructie interessant. De stroom die je opwekt, kun je dan namelijk direct zelf gebruiken. Opwek en verbruik worden achter de meter verrekend. Groendus doet de initiële investeringen en jouw organisatie betaalt vervolgens een maandelijks leasebedrag voor het gebruik van de zonnestroomcentrale.

Kies de vorm die het beste bij je past
Samenwerkingsvormen

1. Dakhuur
Verduurzamen zonder eigen investering.

2. Dakhuur + Energiemarktplaats
Dezelfde voorwaarden maar dan met extra voordeel.

3. Lease

Verduurzaam je pand én je energieverbruik.

Benieuwd naar de beste aanpak voor jouw organisatie?

Ben jij benieuwd welke financieringsvorm het beste past bij jouw bedrijf? Ik praat je graag bij over de mogelijkheden. Laat vooral weten wanneer het je uitkomt, dan neem ik contact met je op!

Marcel Visser - New Business Developer

Neem contact op

Benieuwd naar de beste aanpak voor jouw organisatie?