Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Prosument

Iemand die zelf producent is van eigen groene stroom met zonnepanelen of windmolens. Maar tegelijkertijd consument is omdat er ook voor een deel traditioneel energie wordt ingekocht.

Groendus academy

Iemand produceert eigen groene stroom met zonnepanelen of windmolens. Tegelijkertijd is diegene ook consument omdat er nog een deel van de energie traditioneel wordt ingekocht. Kortom: Een prosument.

Traditionele rolverdeling vervaagt

In het nieuwe energiesysteem vervaagt de traditionele rolverdeling tussen energieproducent en consument. Als eigenaar van zonnepanelen of een windmolen gebruik je vaak een deel van die groene stroom zelf. Daarmee ben je je eigen energieleverancier. Je houdt meestal ook nog stroom over. Daarmee betreed je de energiemarkt als verkoper. Tot slot zijn er momenten waarop je niets opwekt, maar wel energie nodig hebt. Deze energie zul je moeten inkopen. Je bent dus producent én consument, ofwel: prosument.

Een complexere energieportfolio

Prosumenten zijn de toekomst. Maar het lijkt het beheren van je energieportfolio wel een stuk complexer te maken. Zeker in een tijd waarin de prijzen op de energiemarkt enorm volatiel zijn. De ene dag betaal je een torenhoge prijs voor je energie-inkoop. De andere dag moet je geld bijleggen om je zelfopgewekte energie terug te leveren. Met de Groendus Energiemarktplaats zorg je ervoor dat jij het meest uit je energie haalt.

Door contracten af te sluiten met afnemers en producenten bij jou in de omgeving, verzeker je jezelf van groene stroom tegen goede prijzen. Je eigen opwek verkoop je lucratief. En je inkoop is scherp en goed afgestemd op jouw verbruiksprofiel. Zo haal je er alles uit wat er in zit!

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door