Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Redispatch

Biedingen waarmee de netbeheerder ervoor zorgt dat de nationale balans van het elektriciteitsnetwerk niet verstoord wordt. De afname van het net wordt verplaatst doordat twee tegenovergestelde biedingen tegelijk worden geaccepteerd: één binnen het congestiegebied en één erbuiten.

Groendus academy

In gebieden met netcongestie hebben netbeheerders verschillende mogelijkheden om bedrijven om hulp te vragen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de bedrijven in het gebied vragen om hun capaciteitsvraag tegen vergoeding aan te passen. Dat noemen we congestiemanagement.

Via handelsplatform GOPACS kunnen bedrijven een bod doen om tijdelijk bijvoorbeeld minder energie terug te leveren aan het net. Zo kan de netbeheerder netcongestie (overbelasting van het energienetwerk) voorkomen tijdens piekmomenten.

De nationale balans mag echter niet verstoord worden. Daarom gaat er altijd tegelijkertijd met een vraag voor netcongestie ook een vraag voor tegenboden uit naar bedrijven buiten dat congestiegebied. Dat is redispatch.

Zo zorgen netbeheerder ervoor dat er landelijk gezien altijd evenveel energie verbruikt als opgewekt wordt, maar dat het net in congestiegebieden niet overbelast raakt.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door