Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

GOPACS

Het platform waar netbeheerders en bedrijven met elkaar onderhandelen over flexibel gebruik van het net om zo netcongestie te voorkomen.

Groendus academy

GOPACS is het congestiemanagementplatform van de Nederlandse netbeheerders. Via dit platform proberen de beheerders netcongestie op het elektriciteitsnetwerk te verminderen en dat net meer in balans te brengen.

GOPACS is zelf geen handelsplatform, maar het maakt gebruik van bestaande energiehandelsplatformen zoals ETPA en EPEX SPOT. Op deze platformen kunnen netbeheerders een melding doen als ze overbelasting van het net verwachten. Bedrijven kunnen daarbij een bod doen (verplicht of vrijwillig) waarin staat welk flexibel vermogen ze tegen welke prijs in kunnen zetten. Vervolgens kiezen netbeheerders het beste bod.

Op nationaal gebied mag de energiebalans niet zomaar verstoord worden. De totale energieproductie- of afname moet natuurlijk wel in balans blijven. Daarom wordt tegelijkertijd met een congestiebod ook altijd een tegenbod buiten het congestiegebied geaccepteerd. Dat laatste noemen we ook wel een redispatch bod.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door