Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

SDE++

Subsidieregeling waarmee de overheid de productie van duurzame energie stimuleert. SDE++ is staat de afkorting voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie.

Groendus academy

Met de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) maakt de overheid het aantrekkelijker voor bedrijven om te investeren in grootschalige duurzame energieproductie.

De subsidieregeling is in 2011 in het leven geroepen en is sindsdien het belangrijkste instrument van de overheid voor het stimuleren van duurzame energie opwek in Nederland. In 2020 is de regeling uitgebreid. Niet alleen projecten rondom de productie van duurzame energie kunnen nu aanspraak maken op de regeling. Ook CO2-reducerende projecten komen voortaan in aanmerking.

De nieuwe SDE++ ronde opent op 10 september 2024. Voor het eerst wordt er extra geld toegekend voor zonnepanelen op zwakke daken. Dit biedt nog meer kansen voor mooie rendabele oplossingen voor daken met constructie beperkingen!

De toekenning van een SDE++ subsidieaanvraag is een belangrijke stap voor bedrijven om rendabel je eigen groene stroom op te wekken. Na toekenning van de subsidie heb je minstens 2 jaar de tijd om de plannen uit de aanvraag op te starten. Blijkt de projectrealisatie niet mogelijk of wenselijk? Dan trekt de overheid de subsidie in zonder verdere gevolgen.

Zelf rendabel groene stroom opwekken

Wanneer je als bedrijf overweegt om zelf groene stroom op te wekken – bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand, of een zonnecarport – is het slim om naar de mogelijkheden van de SDE++ te kijken.

Wil je weten of de SDE++ interessant is voor jouw bedrijf?

Lees dan hier verder!

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door