Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Biedplichtcontract

Een contract dat bedrijven in gebieden met netcongestie kunnen afsluiten met een netbeheerder. Hierin spreek je af dat je altijd een bod doet als de netbeheerder via GOPACS een oproep doet voor flexibel vermogen.

Groendus academy

Als er netcongestie is in een gebied, kan een netbeheerder verschillende congestiemanagementcontracten afsluiten met bedrijven. Hierdoor gaan ze samen overbelasting van het net tegen. Dat levert financieel voordeel op voor bedrijven die al een aansluiting hebben en geeft bedrijven die een nieuwe aansluiting willen soms toch de kans die te krijgen.

Een netbeheerder kan met bedrijven in congestiegebied bijvoorbeeld een biedplichtcontract afsluiten. Daarin staat dat de organisatie verplicht is om een bod te doen voor flexibel vermogen, als de netbeheerder daar via handelsplatform GOPACS om vraagt.

De netbeheerder kiest vervolgens het meest efficiënte bod. Wint jouw bod? Dan zorg jij dat je op de afgesproken tijd je afname of teruglevering van energie aanpast. Zo voorkomen jullie samen overbelasting van het net.

Bedrijven krijgen bij een biedplichtcontract een financiële vergoeding voor hun flexibiliteit. Dat is een vaste maandelijkse vergoeding en een vergoeding per geaccepteerd bod.

Een andere type congestiemanagementcontract is een capaciteitsbeperkend contract (CBC).

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door