Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Frequency Containment Reserve (FCR)

FCR is een reserve die ingezet wordt om de netfrequentie stabiel te houden.

Groendus academy

De FCR markt is de eerste en snelste vorm van balanceringsenergie (het primaire reservevermogen). Het is een belangrijke reserve die bijna direct in werking treedt als de frequentie in het elektriciteitsnet afwijkt van de norm.

FCR is bedoeld om automatisch de frequentie van het net te stabiliseren, of er nu sprake is van een onverwachte piek in de vraag of een plotselinge daling in de energieproductie. Door de kleine schommelingen op te vangen, zorgt FCR ervoor dat onze apparaten thuis en in bedrijven blijven werken zoals we verwachten, zonder dat we iets merken van de onderliggende fluctuaties.

FCR wordt aangeboden door Balancing Service Providers (BSP’s), en kan alleen aangeboden worden met installaties (of groepen installaties) die kunnen op- en afregelen. Deze installaties meten zelf de netfrequentie en reageren binnen maximaal vier seconden op frequentieafwijkingen van het net. FCR wordt vaak aangeboden met regelbare gascentrales en grotere batterijen.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door