Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Zonne-energie

Duurzame energie die wordt opgewekt met zonnestraling.

Groendus academy

Zonne-energie is een van de bekendste vormen van duurzame energie. Het is energie die wordt opgewekt met behulp van het licht en de warmte van zonnestralen. Dit wordt vooral op de volgende manieren gedaan:

  • Met zonnecellen wordt zonlicht direct omgezet in elektriciteit.
  • Met warmtecollectoren wordt de warmte van de zon gebruikt om water te verwarmen.

De zon is een oneindige bron van energie. Daarom valt zonne-energie onder de noemer hernieuwbare energie. Bij de opwek en het gebruik van zonnestroom komt bovendien geen CO2 vrij. Dit in tegenstelling tot energie uit fossiele brandstoffen, die eindig en vervuilend zijn.

Het gebruiken van zonne-energie in plaats van fossiele energie is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook een financieel interessante investering. Zeker nu de energieprijzen almaar blijven stijgen. Wanneer je zelf energie opwekt, hoef je die immers niet in te kopen.

Een beperking van zonne-energie is logischerwijs dat het alleen kan worden opgewekt op de momenten dat de zon ook daadwerkelijk schijnt. Dus wel overdag, maar niet ’s nachts. En in de zomer meer dan in de winter. Het aanbod van zonne-energie is daarmee wisselvallig (volatiel). Vaak wordt het daarom aangevuld met windenergie. Ook kan gebruik gemaakt worden van batterijen om opgewekte zonne-energie op te slaan en op een later moment te gebruiken.

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door