Zelf opwekken > Hoe kunnen we helpen?

Zon op Dak

Voor niets gaat de zon op. Een onuitputtelijke bron van duurzame energie. Een zonnecentrale op het dak van jouw organisatie draagt bij aan een beter klimaat, is een interessante investering én is aantrekkelijk voor klanten, relaties en medewerkers. Bovendien hoeft een zonnecentrale je helemaal niets te kosten, het kan je zelfs geld opleveren.

Zon op Dak
De voordelen van Zon op Dak

Zonnestroom met een rendabele business case

  1. Jouw bedrijf draait voortaan op 100% échte schone energie.
  2. Eigen opwek, voordeliger dan inkopen.
  3. Van subsidieaanvraag tot realisatie: Groendus ontzorgt je in alles.

1. Financiële en technische haalbaarheid

Maak een slim investeringsbesluit

Je krijgt inzicht in de technische en financiële haalbaarheid van een zonnecentrale. Door ons duidelijke en persoonlijke advies maak jij een slimme investering.

Een rendabele zonnecentrale realiseer je met de SDE subsidie. Wij regelen de subsidieaanvraag van A tot Z voor je. Met een legplan en een haalbaarheidsstudie verzamelen we alle benodigde informatie. Vergunningen en toestemming van alle betrokken partijen? Ook dat regelen we. We stellen alles in het werk zodat de kans op toekenning van de subsidie het grootst is. Want toekenning is ons startsein: we kunnen aan de slag!

2. Samenwerkingsvorm bepalen

Verduurzaam met of zonder eigen investering

Wij bieden verschillende samenwerkings- en financieringsvormen. Investeer jij zelf in je zonnedak? Of lease of huur je de zonnecentrale liever van ons? In alle gevallen bieden we volledige ontzorging.

Samenwerkingsvormen

3. Zonnecentrale realiseren

De eerste zonnestralen omzetten in schone energie

De handen gaan uit de mouwen. Veilige uitvoering van alle werkzaamheden en afstemming met alle betrokken stakeholders zijn essentieel. Denk aan de leveranciers, installateurs, omwonenden en verzekeringsmaatschappij. We zorgen dat de zonnecentrale geen risico’s oplevert. Dit betekent dat plaatsing geen of minimale hinder veroorzaakt voor jouw organisatie.

De realisatie en oplevering van de zonnecentrale is een mooi moment dat gevierd moet worden. Samen zorgen we voor de officiële opening, met genodigden en lokale pers. En we schieten mooie luchtbeelden die je met trots kan delen. Na aansluiting op het energienet worden de eerste zonnestralen omgezet in elektriciteit. Laat de zon maar schijnen!

4. Onderhoud en beheer

Voorkom verspilde energie

Een zonnecentrale plaatsen is één. Maar goed onderhoud en beheer is net zo belangrijk. Ons Asset Management Team zorgt ervoor dat jullie zonnecentrale optimaal presteert. We monitoren de energieproductie en verzorgen het onderhoud. Storingen en afwijkingen betekenen verspilde schone energie. Die verhelpen we dus meteen.

Benieuwd hoeveel schone energie je centrale oplevert? De opbrengst van de panelen is inzichtelijk in je eigen dashboard in Mijn.Groendus.

Meer weten? Bekijk ons webinar over de SDE++ 2022!

Meer weten? Bekijk ons webinar over de SDE++ 2022!

Meer weten? Bekijk ons webinar over de SDE++ 2022!

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een zonnecentrale op je bedrijfsdak of -terrein? In dit webinar vind je de antwoorden op je vragen.

Direct kijken

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Plan direct een vrijblijvende kennismaking in. We vertellen je graag alles over de kansen en mogelijkheden van een zonnecentrale op jouw dak.

In 2030 willen wij helemaal klimaat neutraal zijn. Samen met Groendus zijn hiervoor de eerste duurzame stappen gezet.
Arvato Bertelsmann
Loop voorop in de energietransitie

In- en verkoop van groene stroom via de Energiemarktplaats

In- en verkoop van groene stroom via de Energiemarktplaats
Loop voorop in de energietransitie

In- en verkoop van groene stroom via de Energiemarktplaats

Door zelf groene stroom op te wekken, draag je direct bij aan een duurzamer Nederland. Maar waar blijft de zonnestroom als je meer opwekt dan je nodig hebt? En wat als je juist meer stroom nodig hebt dan jouw zonnecentrale kan opwekken? Daarvoor kun je terecht op onze innovatieve Energiemarktplaats. Daarmee kun je opgewekte energie zélf leveren aan je andere vestigingen of verkopen aan bedrijven in de omgeving. Zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier.


Word je eigen energieleverancier met echt groene stroom voor een eerlijke prijs!

Meer over de Energiemarktplaats

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met één van onze adviseurs op.

Start vandaag

Bekijk ook eens deze opties

Deze producten optimaliseren de weg naar 100% schone energie

Beheer en onderhoud

SDE++ Subsidie 2023

Haalbaarheidsstudie

Energiemarktplaats