Zelf opwekken > Hoe kunnen we helpen?

Zonnecarports

Beschik je over een groot parkeerterrein en wil je verduurzamen? Dan is een zonnecarport dé oplossing. Het draagt bij aan een schone toekomst, het is aantrekkelijk voor bezoekers en medewerkers en het is een interessante investering.

Zonnecarports

Belangrijke voordelen van onze zonnecarport:

  • Je zorgt voor een groene en gastvrije uitstraling.
  • Je wekt zelf 100% groene stroom op en bespaart aanzienlijk op energiekosten.
  • Je profileert je met geïntegreerde laadpalen nu het nog kan; vanaf 2025 zijn laadpalen verplicht.
  • Je haalt extra financieel rendement door de stroom die je over hebt via onze Energiemarktplaats te verkopen.
  • Je voorziet je klanten en medewerkers van luxe, overdekte & comfortabele parkeerplekken.
Stap voor stap naar groene energie

Stilstaan is vooruitgaan

Het realiseren van een zonnecarport is een unieke uitdaging. Eentje waar wij als marktleider enthousiast van worden en waar we goed in zijn.

Van advies over en het plaatsen van de carport tot aan het onderhoud gedurende de levensduur: wij regelen alles.

Meer weten? Plan direct een vrijblijvende kennismaking in.

1. Haalbaarheidsstudie (technisch en financieel)

Met een haalbaarheidsstudie maken we inzichtelijk of een zonnecarport een interessante investering is voor jou. Het resultaat is een advies op maat. Geen complex rapport, maar een helder overzicht van de technische mogelijkheden, voorspelde resultaten, het rendement en de kosten. Gedreven door de balans tussen duurzame ambities en de business case.

2. Samenwerkingsvorm bepalen

Wij bieden verschillende samenwerkings- en financieringsvormen. Investeer jij zelf in je zonnecarport? Of lease of huur je de zonnecarport liever van ons? In alle gevallen bieden we volledige ontzorging.

3. Vergunnings- en subsidieaanvraag

Wij zijn specialist in het aanvragen van de benodigde subsidies en vergunningen. Voor een interessante business case maak je onder andere gebruik van de landelijke subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++). Wij regelen de subsidieaanvraag van A tot Z voor je.

4. Ontwerpen

Nadat de aanvragen zijn goedgekeurd, ontwerpen we de carport. Wij zorgen voor een gedetailleerd en veilig ontwikkelplan en voor de afstemming met verschillende stakeholders. Wij hebben goede afspraken met leveranciers en verzorgen de totale inkoop. Waar nodig zetten wij hier aanbestedingen voor uit.

5. Bouwen

Tijdens de ontwikkeling bekijken wij onder andere het werk van de installateur kritisch. We sturen bij waar nodig. Wij zorgen dat de oplevering vlekkeloos verloopt en regelen een onafhankelijke keuring. Na aansluiting op het energienet worden de eerste zonnestralen omgezet in elektriciteit. Laat de zon maar schijnen!

6. Beheer en onderhoud

Ons Asset Management team zorgt ervoor dat de zonnecarport en laadpunten gedurende de hele levensduur optimaal presteren.

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Plan direct een vrijblijvende kennismaking in. We vertellen je graag alles over de kansen en mogelijkheden van een zonnecarport op jouw specifieke parkeerterrein.

Loop voorop in de energietransitie

Word je eigen energieleverancier

Word je eigen energieleverancier
Loop voorop in de energietransitie

Word je eigen energieleverancier

Door zelf groene stroom op te wekken, draag je direct bij aan de energietransitie. Bovendien profiteer je meteen van de opgewekte stroom. Een deel kun je gebruiken voor de elektrische auto’s die onder jouw carport opladen. De rest is voor gebruik in je bedrijf. En wek je meer op dan je nodig hebt? Dan kun je deze energie via onze innovatieve Energiemarktplaats verspreiden over je andere vestigingen of verkopen aan bedrijven in de omgeving. Zonder tussenkomst van een traditionele energieleverancier.

Meer over de Energiemarktplaats

Mooi voorbeeld

Zonnecarports in Bloemendaal aan Zee

Het strand en duinen zijn beschermd natuurgebied, de ruimte voor het opwekken van schone energie is er daarom beperkt. Zonnecarports bleken een ideale oplossing om hier te verduurzamen. Met maar liefst 5.000 zonnepanelen wordt er groene stroom voor 600 huishoudens per jaar opgewekt. Onder de carports staan 800 parkeerplekken met 30 laadpunten. Niet alleen de strandbezoekers, maar ook hun auto's laden voortaan op door de zon.

Zonnecarport Bloemendaal aan Zee

Bekijk onze ervaring met zonnecarports & zonprojecten

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met één van onze adviseurs op.

Start vandaag

Bekijk ook eens deze opties

Deze producten helpen jou op weg naar 100% schone energie!

SDE++ Subsidie 2023

Laadpalen

Groendus Batterijen

Slim beheren