Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Energielabel C voor gebouwen

Kantoren die groter zijn dan 100m2 moeten vanaf 1 januari 2023 aan energielabel C of hoger voldoen. Voor 2030 moeten zelfs alle kantoorgebouwen al energielabel A hebben. Ben jij er al klaar voor?

Verplicht voor alle commerciële gebouwen
Energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 is voor alle kantoorgebouwen van 100m2 minimaal energielabel C verplicht. "Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar", aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De RVO stelt dat er naar schatting ongeveer 65.000 kantoren zijn die moeten voldoen aan de label-C-verplichting. Slechts 50% hiervan voldeed eind 2022 aan deze regelgeving. Nog flink wat werk aan de winkel dus!

Het gebruiksverbod geldt voor kantoorgebouwen met een gebruiksoppervlakte groter dan 100 m² en gemengde gebouwen waarvan het totale gebruiksoppervlakte voor meer dan 50% uit kantoorfuncties bestaat. Voldoet je kantoorgebouw op dit moment nog niet aan de energielabel C-vereisten? Dan heb je nog wat duurzame stappen te zetten. Het C-label is nog geen eindstation; in 2030 moeten alle kantoorgebouwen het energielabel A hebben. Je doet er altijd verstandig aan om hier alvast op voor te sorteren.

Start vandaag

Het begint met inzicht
Inzicht en data
Het begint met inzicht

Jouw bedrijfspand moet zuiniger, maar hoe begin je hiermee? We starten met inzicht in jouw energieverbruik. Op basis daarvan brengen we besparingsmogelijkheden in kaart en starten we met een plan van aanpak. Verduurzamen kan niet alleen door te besparen. We zullen ook kijken naar andere mogelijkheden. Heb je wel eens gedacht aan zonnepanelen op jouw bedrijfsdak? Of laadpalen op het parkeerterrein? Er zijn tal van mogelijkheden!

Bij Groendus zeggen we: ‘vooruitdenken is vandaag doen’. We helpen organisaties op weg naar 100% schone energie. Samen bepalen we de juiste stappen in jullie persoonlijke routekaart.

Start met inzicht

Groendus is dé specialist op het gebied van verduurzamen
De eisen voor energielabel C

Weet jij al of jouw kantoorpand klaar is voor deze verplichtingsregeling of nog toe is aan verduurzaming? Neem contact met ons op voor meer duidelijkheid & advies op maat wat betreft de regeling én verduurzaming.
Wij hebben al veel organisaties op weg geholpen richting 100% schone energie. Samen bepalen we de juiste stappen in jullie persoonlijke routekaart. Ook voor het energielabel C traject hebben wij alle facetten in huis om te zorgen dat jullie kantoorpand aan het juiste energielabel voldoet. Van inzicht en besparen tot aan zonnepanelen en laadpalen!

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen aan energielabel C?

Neem vrijblijvend contact op met ons voor een verduurzamingsadvies op maat.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen aan energielabel C?