Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Congestion Service Provider - CSP

Deze tussenpartij op de energiemarkt bemiddelt tussen netbeheerders en bedrijven bij congestiemanagement. Een CSP regelt dat bedrijven tegen vergoeding (tijdelijk) meer of minder energie produceren of verbruiken.

Groendus academy

Een CSP is een tussenpartij op de energiemarkt, tussen bedrijven en de netbeheerder. Een CSP helpt netcongestie te voorkomen en vraagt bedrijven namens de netbeheerder om meer of minder elektriciteit te produceren of verbruiken. Een CSP biedt deze diensten aan voor één of meerdere klanten.

Een CSP kan namens bedrijven een biedplichtcontract of capaciteitsbeperkend contract afsluiten met netbeheerders. Daarna zorgt de CSP ook de invulling van dat contract. Een CSP kan ook vrijwillige redispatch-biedingen doen op GOPACS.

Je kunt als bedrijf zelf een CSP worden, als je de biedingen op handelsplatform GOPACS zelf wilt doen. Daarvoor moet je eerst getoetst en erkend worden door landelijke netbeheerder TenneT en moet je je registreren als CSP. Voor veel bedrijven is dat een (te) duur en tijdrovend proces.

Vaak is het makkelijker om je aan te sluiten bij een bestaande CSP. Groendus is zo’n CSP! Als je je aansluit bij ons, kunnen wij namens jou afspraken maken met de netbeheerder over je flexibele vermogen en de compensatie die je daarvoor krijgt.

Schakel je Groendus in als jouw CSP? Dan hoef je zelf niet te investeren in de kennis en platforms om CSP te worden. Wij zorgen dat je toch kunt profiteren van de financiële voordelen van congestiemanagement. En je helpt je netbeheerder natuurlijk om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen en zo een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Meer weten over Groendus als jouw CSP? Neem contact met ons op!

Terug naar energiebegrippen

Ja, ik wil Groendus updates

Vul je gegevens in en je volgt de energietransitie op de voet. We mailen je niet vaker dan één keer per maand, en zorgen voor jouw privacy.

Ik geef toestemming aan Groendus mijn gegevens op te slaan en te verwerken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.*
Marketing door