Groendus Energiesturing

De energiemarkt verandert razendsnel. Duurzaamheidsdoelstellingen worden bovendien steeds urgenter. Daarom hebben we intelligente en flexibele energiesturing nodig. Energiebesparing is een veelbesproken onderwerp. En er is steeds meer aandacht voor gelijktijdigheid: het op elkaar afstemmen van vraag en aanbod van energie zorgt ervoor dat je écht groene stroom gebruikt.

Groendus Energiesturing is dé oplossing om je energiestromen duurzaam, slim en kosteneffectief te managen.

Groendus Energiesturing
Duurzamer en goedkoper door slimme sturing

Wat is Groendus Energiesturing?

Groendus Energiesturing stelt bedrijven in staat om energiestromen optimaal op elkaar af te stemmen. Ons platform is gebaseerd op de nieuwste generatie Internet of Things (IoT) technologie.

Het stuurt de energie van apparatuur die energie verbruiken (zoals elektrische auto's) en apparatuur die energie opwekken en opslaan (zoals batterijen, laadpalen en zonnepanelen). Bij dit aansturen houdt het platform rekening met verschillende parameters zoals de beschikbare hoeveelheid schone energie en de op dat moment geldende stroomtarieven op de dagmarkten. Daarmee biedt het organisaties de mogelijkheid te verduurzamen en diepgaand inzicht in en controle over hun energiestromen en energiekosten.

Benieuwd hoe dit precies werkt? En of dit ook voor jouw organisatie aantrekkelijk is?* Plan een afspraak in met een van onze experts. We vertellen je alles over de mogelijkheden, kunnen ter verbeelding een klantcase uitleggen en al jouw specifieke vragen beantwoorden. Ook schreven we er een uitgebreid kennisartikel over, deze lees je hier.

*Alvast een tipje van de sluier: slimme aansturing van energie is niet alleen interessant als je beschikt over een grote zonnecentrale met batterij. Sterker nog; het is al lucratief en levert een wezenlijke bijdrage aan jullie verduurzaming bij het gebruik van één laadpaal. Bovendien kunnen ook energie-intensieve installaties, zoals een warmtekoelinstallatie of koel- en vriescellen, optimaal aangestuurd worden.

Afspraak inplannen

Energie-optimalisatie

Groendus Energiesturing biedt real-time en diepgaand inzicht én oplossingen om energiestromen duurzaam, slim en actief te optimaliseren.

Energie-optimalisatie

Inzicht

Het platform geeft real-time en historisch inzicht in energieverbruik en energieproductie. Bovendien geeft het diepgaand inzicht met behulp van energiemonitoring om energiebesparingspotentieel en verduurzamingsmogelijkheden te ontdekken.

Optimalisatie

Het platform zorgt voor slimme optimalisatie van het energieverbruik gebaseerd op het tijdstip van de dag, het stroomtarief, aansluitcapaciteit en de beschikbaarheid van duurzame energie. Daarbij creëert het actieve optimalisatie op basis van marktgegevens en de status van het stroomnetwerk (denk aan netcongestie, onbalans, etc.)

Aansturing

Het platform stuurt apparatuur slim aan, zoals batterijen. elektrische voertuigen, laadpalen, zonnepanelen, koel-vriescellen, en meer. We creëren hierbij zoveel mogelijk gelijktijdigheid en houden extra opgewekte groene stroom achter de hand voor de momenten waarop de zon niet schijnt en de wind niet waait.

Big-data

Het platform bevat data-oplossingen voor integratie met big data-analysediensten.

Energie-optimalisatie

Elementen

Binnen het platform zijn de hardware, software en interface nauw op elkaar, en op onze klanten, afgestemd.

Elementen

Bidirectionele IoT-verbindingen

Bidirectionele IoT-verbindingen verzamelen energiegegevens sturen energieapparaten aan (hardware).

Cloudplatform

Binnen het cloudplatform wordt data opgeslagen en verzorgen algoritmes de gehele aansturing (software).

Webportal

Het platform heeft een gebruiksvriendelijke webportal voor beheer en configuratie (interface).

Elementen

Beveiliging

Data security is een belangrijk onderwerp. Voor Groendus Energiesturing zijn alle relevante voorzieningen getroffen.

Beveiliging

ISO27001

Groendus is nog dit jaar ISO27001 gecertificeerd; de norm voor informatiebeveiliging.

Datacommunicatie

Alle datacommunicatie is veilig en versleuteld. Tussen Groendus en de klanten wordt een verwerkersovereenkomst gesloten ('Databewerkersovereenkomst').

Dataopslag

Gegevens worden opgeslagen in Microsoft Azure West-Europa (Amsterdam).

Databeveiliging

Het platform werkt met een beveiligde toegang tot portals en apps met op rollen gebaseerde verificatie en autorisatie. Daarbij zit er beveiliging op alle interfaces. De beveiliging is op basis van een hiërarchische boomstructuur. De boomstructuur en rollen kunnen volledig worden aangepast naar de wensen en authorisatieniveaus van de klant.

Beveiliging

Is energiesturing interessant voor mijn bedrijf?

Groendus Energiesturing wordt voor uiteenlopende doelen ingezet bij verschillende type organisaties. Bekijk hieronder de voornaamste toepassingsgebieden en neem contact met ons op voor meer informatie, of lees ons uitgebreide kennisartikel!

22 Energy Management System v3 Tekengebied 1 kopie

Heine van Wieren

Heine van Wieren

Heine van Wieren heeft een gedegen achtergrond in de energiesector. Hij is gespecialiseerd in het identificeren en vertalen van bedrijfsbehoeften naar beschikbare ICT-oplossingen. Hij stond aan de wieg van de ontwikkeling van Groendus Energiesturing. Zijn doel? Ervoor zorgen dat het platform op grote schaal kan bijdragen aan de verduurzaming van Zakelijk Nederland.

Neem contact op