Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€113,81€111,21€108,44€119,751 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Groendus grijpt de aandacht samen met Nicolette Kluijver… in bad!

Het is hoog tijd voor een transparante en écht groene energiemarkt. Daarom roepen we Zakelijk Nederland op het heft in eigen handen te nemen. Goed nieuws: verduurzamen is vaak eenvoudiger en zeker lucratiever dan je denkt.

Bekijk video

Nicolette Kluijver roept zakelijke beslissers op tot actie vanuit… een bubbelbad! Vandaag trapt Groendus een landelijke campagne af met presentatrice Nicolette Kluijver. Samen overtuigen zij zakelijk Nederland om aan boord te springen van de energietransitie en het heft in eigen hand te nemen. Want alleen een transparante en écht groene energiemarkt biedt een uitweg uit de huidige energiecrisis.

Geïnspireerd op een bekende scène uit de filmklassieker The Big Short stapte Nicolette in een bubbelbad. Daar geeft ze uitleg over de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. “We moeten nú veranderen. Voor een leefbare planeet, maar ook omdat verduurzamen vaak eenvoudiger én lucratiever is dan de meeste bedrijven denken.”

Klimaatverandering gaat sneller dan gedacht

Groendus directeur René Raaijmakers: “Vorige maand nog presenteerde het IPCC een aanvulling op hun onderzoek; de gevolgen van klimaatverandering treden sneller aan dan gedacht. Tegelijkertijd is er nog veel mogelijk in het drastisch verlagen van onze gezamenlijke CO2-uitstoot. Maar dan moeten we nú aan de bak; het bedrijfsleven voorop. Juist daar zijn grote stappen te maken.”

Energiecrisis werpt bedrijven omver

Naast de klimaatcrisis is er een energiecrisis gaande. Die loopt inmiddels uit in een reële economische recessie. De toevoer van fossiele brandstoffen staat vanwege tekorten en ernstige politieke complicaties onder druk. De enorme kostenstijging voor fossiele energieproductie en de onbalans in vraag en aanbod leiden tot enorme prijsschommelingen. Dit is ook een van de drijvers van de torenhoge inflatie. Bedrijven hebben steeds meer moeite hier de bedrijfsvoering op af te stemmen. Sommigen zijn inmiddels in de problemen beland. Zij kunnen hun kostprijzen niet meer onder controle houden.

Raaijmakers: “Voor deze problemen levert verduurzaming een structureel antwoord. Een duurzame energiehuishouding zorgt voor voorspelbare, lagere en stabiele kosten van energie die essentieel is om de ondernemingen te laten draaien. Bovendien zorgt verduurzaming voor meer autonomie, zekerheid en voorspelbaarheid; grip op je energie-uitgaven door eigen opwekking van duurzame energie én onderlinge verhandeling ervan. De prijs van echt groene energie wordt dan niet meer bepaald door olie of gas, want wind en zon zijn gratis en in overvloed aanwezig. Energie is dus gepromoveerd van een operationele kostenpost op de jaarbegroting tot een uitdagend en strategisch investeringsvraagstuk.”

Verduurzamen is dé lucratieve oplossing

“Hoe je het ook wendt of keert, één ding is zeker: bedrijven moeten zelfredzaam worden in hun energievoorziening. Ze kunnen niet meer afwachten of de overheid het oplost, of naar elkaar blijven kijken hoe de ander het doet. In een veel te hoog tempo wordt de grond onder onze voeten – letterlijk – te warm. De economische consequenties van te lang afwachten zijn een reële bedreiging voor elke onderneming.

Het mes van verduurzamen snijdt echt aan twee kanten. We nemen hiermee de verantwoordelijkheid ons in te spannen voor het klimaat. Tegelijkertijd zorgen we voor een beheersbare energiehuishouding en dus een toekomstbestendig bedrijf. Het is nú tijd om het heft in eigen handen te nemen. Maar hoe bereik je beslissend Nederland met deze boodschap?”

Verduurzamen complex? Nicolette legt uit..

In The Big Short stevent de wereld af op een financiële crisis, veroorzaakt door een complex, verouderd, en niet transparant bancair systeem. Taaie materie. Gelukkig schakelt de film over naar de beroemde actrice Margot Robbie in een bubbelbad. Zij vertelt de kijker ondubbelzinnig hoe het verouderde systeem werkt en wat er misgaat.

Raaijmakers: “Ook nu kijken we in de koplampen van een naderende crisis. Onduidelijkheid, complexiteit en verkeerde beloftes houden velen van ons in de wachtstand. Daarom zijn we blij dat Nicolette Kluijver voor ons het bubbelbad instapte en zakelijk Nederland wakker schudt. Ze appelleert aan veelvoorkomende uitdagingen waar bedrijven door de energietransitie mee te maken hebben.”

Nicolette vanuit het bubbelbad: “Het energienetwerk loopt vast, zonnepanelen worden uitgezet als de zon te veel schijnt en groene stroomcertificaten blijken een stuk minder groen dan ze lijken. Terwijl de gas- en kolencentrales intussen op volle toeren blijven doordraaien.’ Op de website van Groendus geeft Nicolette advies: “Stop met het blind inkopen van zogenaamde groene stroom. Het maakt slechts een deel van je energieverbruik schoon, terwijl de rest nog hartstikke grijs is.”

Vanuit een positieve bril

Naast het duiden van complexe termen roept Nicolette het bedrijfsleven op om samen met Groendus te kijken naar wat wél kan. Zo heeft HAK met overheidssubsidie en in samenwerking met Rabobank en Groendus het voor elkaar gekregen om in een netcongestiegebied tóch hun dak vol te leggen met zonnepanelen én daar voldoende rendement uit te halen.

Raaijmakers: “De energietransitie is ingewikkeld en ligt genuanceerd. Juist dan is het eerlijke verhaal cruciaal. De overheid, netbeheerders, duurzame energieproducenten en het bedrijfsleven; we hebben iedereen nodig om de transformatie naar een duurzaam energiesysteem te laten slagen. Klanten als HAK, Makro en Deloitte grijpen de energietransitie aan als een kans. Met deze campagne willen we alle zakelijke beslissers oproepen om ook vanuit dat perspectief aan de slag te gaan.”

Groen, maar zeker geen groentje

Groendus is in maart 2021 ontstaan uit het samengaan van zes specialistische bedrijven, in onder andere zonnestroom, slimme meters en slimme, duurzame energiediensten. De naam Groendus is dus relatief nieuw in de markt, maar het bedrijf is met 130 werknemers en ruim 4.000 bedrijven, gemeenten en instellingen als klant zeker geen groentje.

Vorige maand, in mei 2022, kwam Groendus wereldwijd in het nieuws door een opvallende overname; grote pensioenuitvoerders APG en het Canadese OMERS Infrastructure nemen het bedrijf later deze zomer over van investeringsmaatschappij NPM Capital. Met de investeringskracht en langetermijnvisie van deze pensioenpartijen kan Groendus de inspanningen versnellen en de transitie naar een duurzaam energiesysteem krachtig voortzetten.

Samen in actie
Nicolette en Groendus

Benieuwd naar onze campagne? Bekijk 'm snel!

Nu bekijken

Het laatste Groendus nieuws
10.000 laadpalen: een mijlpaal voor Groendus en LeasePlan Nederland
07-12-2023
10.000 laadpalen: een mijlpaal voor Groendus en LeasePlan Nederland
Groendus en LeasePlan Nederland werken al ruim drie jaar samen aan slimme laadoplossingen voor leaserijders. Die samenwerking is nu verlengd voor twee jaar. Een heuglijk feit, dat samenvalt met een andere mooie mijlpaal. De 10.000e laadpaal is deze week geïnstalleerd bij een leaserijder thuis.
Duurzaamste versfabriek van Europa ondanks netcongestie
20-07-2023
Duurzaamste versfabriek van Europa ondanks netcongestie
Hessing Supervers en Groendus realiseren duurzaamste versfabriek van Europa ondanks netcongestie
Bart Rootliep benoemd tot CCO van Groendus
12-07-2023
Bart Rootliep benoemd tot CCO van Groendus
Op 1 juli 2023 is Bart Rootliep gestart als nieuwe Chief Commercial Officer van duurzaam energiebedrijf Groendus.
Nicolette Kluijver stapt voor Groendus op de elektrische motor
22-06-2023
Nicolette Kluijver stapt voor Groendus op de elektrische motor
Tourend op een elektrische motor legt presentatrice Nicolette Kluijver uit waarom dit hét moment is om samen op weg te gaan naar een betere wereld: “Ondernemen betekent: geen onderdeel zijn van het probleem. Je hoort juist bij de beweging die met oplossingen komt."
Interview: Bouwen aan het energiesysteem van de toekomst
21-06-2023
Interview: Bouwen aan het energiesysteem van de toekomst
De energietransitie is door de hoge energiekosten in een sneltreinvaart gekomen. Dat ziet senior project developer Gunnar Larsen van duurzaam energiebedrijf Groendus terug in de groeiende portefeuille zonnestroomcentrales.
Energietransitie Benchmark 2023: bedrijven verduurzamen om netcongestie en energiecrisis het hoofd te bieden
31-05-2023
Energietransitie Benchmark 2023: bedrijven verduurzamen om netcongestie en energiecrisis het hoofd te bieden
De Energietransitie Benchmark schetst een helder beeld van de impact van de energiecrisis op zakelijk Nederland. Met prijsverhogingen en verduurzamingsmaatregelen houden de meeste organisaties hun bedrijfsvoering buiten de gevarenzone. Het rapport is bovendien een hoopgevende weergave van hoe ver ondernemers zijn in de energietransitie en wat ervoor nodig is om dit proces verder te versnellen.
Het Dilemma: Uitkoop boeren: rechtszaken over contracten zonne-energie onontkoombaar?
31-05-2023
Het Dilemma: Uitkoop boeren: rechtszaken over contracten zonne-energie onontkoombaar?
Zijn rechtszaken over zonne-energie onontkoombaar bij de stikstofuitkoop van boeren? In een interview met Solar Magazine vertellen jurist Jorine ten Wolde (Groendus) en Stephan Sluijters (advocaat bij Ploum) er meer over.
Onzeker over je opex? Investeer in je capex!
31-05-2023
Onzeker over je opex? Investeer in je capex!
Een CFO Day masterclass over AI en het opwekken van duurzaam energie.
Interview Lucien Joppe: Ben jij een slimme lader?
31-05-2023
Interview Lucien Joppe: Ben jij een slimme lader?
Een laadpaal is toch gewoon een laadpaal? Nee, niet dus. In de wereld van laadpalen zijn verschillende soorten en smaken. En dan zijn er ook de laadtechnieken nog. Lucien Joppe weet er alles van.
Groendus en HyET Solar bundelen krachten om bedrijven te verduurzamen met innovatief zonnefolie
25-04-2023
Groendus en HyET Solar bundelen krachten om bedrijven te verduurzamen met innovatief zonnefolie
Margrit Lelieveld treedt toe tot directie Groendus
24-04-2023
Margrit Lelieveld treedt toe tot directie Groendus
Hedin Automotive profiteert van zon op eigen dak en wind van de boer
21-03-2023
Hedin Automotive profiteert van zon op eigen dak en wind van de boer
Door een goede mix van zon en wind verbruikt Hedin Automotive ongeveer 65% van hun energie op het moment dat het wordt opgewekt.
Hernieuwbare energiesector slaat handen ineen voor duurzame productieketen
06-03-2023
Hernieuwbare energiesector slaat handen ineen voor duurzame productieketen
Zonne- en windenergiebedrijven, brancheorganisaties, de Nederlandse overheid, kennisinstituten, ngo’s en vakbonden gaan zich gezamenlijk inzetten voor verduurzaming van internationale ketens.
Groendus neemt Powerd over en bouwt verder aan totaaloplossing voor duurzame energie
02-03-2023
Groendus neemt Powerd over en bouwt verder aan totaaloplossing voor duurzame energie
Duurzaam energiebedrijf Groendus maakt vandaag de overname van Powerd bekend. Powerd biedt intelligente laadoplossingen voor elektrische auto’s.
Groendus nieuwe partner van Orange Circle FC Volendam
07-02-2023
Groendus nieuwe partner van Orange Circle FC Volendam
Onlangs is het premium sponsorcontract tussen Groendus en FC Volendam getekend. Hiermee treedt Groendus toe tot de Orange Circle; het duurzaamheidsplatform van FC Volendam.
We worden hèt energiebedrijf 2.0
08-12-2022
We worden hèt energiebedrijf 2.0
Gunnar Larsen verruilde zijn eigen goed lopende Olympische botenbedrijf, voor zijn droom: grootscheeps verduurzamen.
Marktplaats ontkoppelt goedkope groene van dure grijze stroom
07-12-2022
Marktplaats ontkoppelt goedkope groene van dure grijze stroom
Gemeenten kunnen eisen stellen aan aanbieders van duurzame elektriciteit. Alleen doen ze dit niet of nauwelijks.
Ondanks netcongestie 984 zonnepanelen op kalkzandsteenfabriek van Xella
16-11-2022
Ondanks netcongestie 984 zonnepanelen op kalkzandsteenfabriek van Xella
Groendus en Xella zijn er samen in geslaagd om bijna 1000 zonnepanelen te installeren op de kalkzandsteenfabriek in Koiningsbosch (Limburg).
Groendus neemt het IoT-platform EnergyNXT over van ICT Group
14-10-2022
Groendus neemt het IoT-platform EnergyNXT over van ICT Group
Duurzaam energiebedrijf Groendus neemt het IoT-platform EnergyNXT over van ICT Group B.V.
Koppeling van opwek en verbruik voorkomt netcongestie
05-10-2022
Koppeling van opwek en verbruik voorkomt netcongestie
De vraag naar elektriciteit groeit explosief, juist op het moment dat fossiele bronnen hun langste tijd hebben gehad en het elektriciteitsnet overvol is.
Podcast met Change Inc.: Hoe omzeil je als bedrijf de grillige energiemarkt?
20-09-2022
Podcast met Change Inc.: Hoe omzeil je als bedrijf de grillige energiemarkt?
Wat kunnen bedrijven nu al doen om daar het hoofd aan te bieden? Een gesprek over de toekomst van de turbulente energiemarkt met René Raaijmakers, CEO van Groendus en Eric Vennix, partner bij adviesbureau Deloitte.
Zonneveld de punt klaar voor gebruik
16-09-2022
Zonneveld de punt klaar voor gebruik
Zonneveld de punt klaar voor gebruik, omwonende profiteren
Noord-Hollandse gemeenten zoeken groene stroom van lokale ondernemers via Groendus Energiemarktplaats
02-09-2022
Noord-Hollandse gemeenten zoeken groene stroom van lokale ondernemers via Groendus Energiemarktplaats
Noord-Hollandse gemeenten zoeken groene stroom van lokale ondernemers via Groendus Energiemarktplaats
Groendus helpt Cordstrap bij  een volgende stap in verduurzaming
19-07-2022
Groendus helpt Cordstrap bij een volgende stap in verduurzaming
Bij Cordstrap staat verduurzamen hoog in het vaandel
Holland Food Service gaat met Groendus voor 100% écht groene stroom
01-07-2022
Holland Food Service gaat met Groendus voor 100% écht groene stroom
Holland Food Service zet in op verduurzaming
Groendus grijpt de aandacht samen met Nicolette Kluijver… in bad!
12-06-2022
Groendus grijpt de aandacht samen met Nicolette Kluijver… in bad!
Het is hoog tijd voor een transparante en écht groene energiemarkt. Daarom roepen we Zakelijk Nederland op het heft in eigen handen te nemen. Goed nieuws: verduurzamen is vaak eenvoudiger en zeker lucratiever dan je denkt.
Groendus, HAK en Rabobank laten zich door overbelast elektriciteitsnet niet uit het veld slaan
01-06-2022
Groendus, HAK en Rabobank laten zich door overbelast elektriciteitsnet niet uit het veld slaan
Groendus, HAK en Rabobank realiseren zonnecentrale voor HAK ondanks netcongestie.
APG en OMERS Infrastructure nemen Groendus over
17-05-2022
APG en OMERS Infrastructure nemen Groendus over
Pensioenuitvoerder APG en het Canadese OMERS Infrastructure kondigden vandaag aan dat zij Groendus, een nieuwe leider in de Nederlandse energietransitie, gezamenlijk overnemen van investeringsmaatschappij NPM Capital.
Duurzaam gebrouwen biertje vanuit het Havenbedrijf van Rotterdam
13-04-2022
Duurzaam gebrouwen biertje vanuit het Havenbedrijf van Rotterdam
Een nieuwsbericht over hoe het Havenbedrijf Rotterdam en Groendus hun samenwerking in gang zetten, met als ambitie te werken naar een groenere toekomst.
Groendus maakt matches op Valentijnsdag
16-02-2022
Groendus maakt matches op Valentijnsdag
Groendus en Zoncoalitie realiseren zonnedaken voor Makro
03-02-2022
Groendus en Zoncoalitie realiseren zonnedaken voor Makro
Groendus en Zoncoalitie realiseren zonnedaken voor Makro.
Deloitte en Groendus brengen energiesysteem van de toekomst in praktijk
13-01-2022
Deloitte en Groendus brengen energiesysteem van de toekomst in praktijk
Deloitte en Groendus starten samenwerking op het gebied van energie-inkoop en -verbruik.
Aanleg Zonneveld de Punt bijna van start
13-01-2022
Aanleg Zonneveld de Punt bijna van start
Een zonnepark met ruim 5.500 zonnepanelen die goed is voor zo'n 2.900MWh. Dat is vergelijkbaar met om en nabij 1.000 huishoudens.
Hockeyclubs scoren met duurzame energie
25-10-2021
Hockeyclubs scoren met duurzame energie
Groendus is de nieuwe sponsor van sportverenigingen SV Victoria en SCHC en helpt de verenigingen verregaand te verduurzamen.
Xandrion en Groendus verduurzamen samen de leisure branche
20-09-2021
Xandrion en Groendus verduurzamen samen de leisure branche
Inkooporganisatie Xandrion en energienetwerk Groendus bundelen de krachten. Samen ontzorgen zij ondernemers uit de hospitality en leisure branche in hun weg naar 100% schone energie.
Zonnepark Bavelse Berg officieel geopend door Groendus en gemeente Breda
15-09-2021
Zonnepark Bavelse Berg officieel geopend door Groendus en gemeente Breda
Op zaterdag 11 september knipte wethouder Greetje Bos van de gemeente Breda het lint door van zonnepark Bavelse Berg.
Nieuw IPCC Rapport benadrukt: we moeten nú in actie komen
09-08-2021
Nieuw IPCC Rapport benadrukt: we moeten nú in actie komen
Vandaag bracht het IPCC het eerste deel van haar 6e Assessment Report uit. Als er één ding blijkt uit dit internationaal toonaangevende rapport is het wel dat klimaatactie nú vereist is.
Daan Bouwman nieuwe CFO Groendus
22-07-2021
Daan Bouwman nieuwe CFO Groendus
Op 1 september 2021 start Daan Bouwman als nieuwe Chief Financial Officer van Groendus. Samen met CEO René Raaijmakers zal hij de statutaire directie van Groendus vormen.
Meewind treedt toe als aandeelhouder Groendus
14-07-2021
Meewind treedt toe als aandeelhouder Groendus
Zakelijk energienetwerk Groendus maakt bekend dat Meewind als aandeelhouder toetreedt. Deze mijlpaal bekrachtigt de strategische relatie die beide partijen met elkaar hebben.
Groendus en Arvato Supply Chain Solutions openen unieke zonnecentrale
11-07-2021
Groendus en Arvato Supply Chain Solutions openen unieke zonnecentrale
Op vrijdag 9 juli openden Groendus en Arvato Supply Chain Solutions een unieke zonnecentrale. Op de bedrijfshallen van Arvato in Heijen zijn 27.076 zonnepanelen geplaatst.
Groendus bekrachtigt ambitie met overname EnergieMeetBedrijf2020
08-07-2021
Groendus bekrachtigt ambitie met overname EnergieMeetBedrijf2020
Groendus neemt per 6 juli 2021 EnergieMeetBedrijf2020 over. Hiermee is EMB2020 het zesde bedrijf dat onder de vlag van Groendus verdergaat.
Triodos Bank en Groendus zetten samen in op nieuw duurzaam energiesysteem
05-07-2021
Triodos Bank en Groendus zetten samen in op nieuw duurzaam energiesysteem
Triodos Bank verstrekt een miljoenenfinanciering voor een aantal grote zonnecentrales van Groendus. Dankzij de investering wekken 10.500 panelen ruim 3 miljoen kWh per jaar op.
Het Paradijs op aarde begint in Nederland
23-04-2021
Het Paradijs op aarde begint in Nederland
Wij zetten ons dagelijks in voor energietransitie van Nederland. En over die transitie lanceerde Ruud Koornstra vandaag een indrukwekkende film van anderhalf uur.
De volgende stap naar 100% schone energie voor 's Heeren Loo
17-03-2021
De volgende stap naar 100% schone energie voor 's Heeren Loo
’s Heeren Loo zet samen met Groendus en Windpark Sailwind een nieuwe stap op weg naar 100% schone energie. Sinds 1 januari neemt de grootste zorgorganisatie in de gehandicaptensector 80% van de totale elektriciteitsbehoefte rechtstreeks af van duurzame energieproducenten.
Gemeente Amersfoort en Groendus verduurzamen samen lokale ondernemers
04-03-2021
Gemeente Amersfoort en Groendus verduurzamen samen lokale ondernemers
De gemeente Amersfoort biedt energiescans aan lokale ondernemers waarbij de gemeente de helft van de kosten voor haar rekening neemt. Groendus voert de energiescans uit
Verduurzaming van de zakelijke energiemarkt
01-03-2021
Verduurzaming van de zakelijke energiemarkt
Groendus is een nieuw energienetwerk, gevormd uit vijf gespecialiseerde energiebedrijven die hun krachten bundelen om de energiemarkt te vernieuwen.
Het ontstaan van Groendus
22-02-2021
Het ontstaan van Groendus
Groendus is opgericht op 1 maart 2021. Van een geschiedenis van Groendus kun je dus niet echt spreken. Maar de vijf gespecialiseerde bedrijven die nu samen Groendus zijn, hebben hun strepen meer dan verdiend
De inspiratie achter ons logo
15-02-2021
De inspiratie achter ons logo
Waarom we hebben gekozen voor de blauwe stip