Ga gelijktijdig groen!

Verzeker jezelf van goedkope en écht schone energie via onze Energiemarktplaats. Dat is slim en groen dus.

Meer informatie

€76€74€72€781 jaar vast5 jaar vast10 jaar vast15 jaar vastGemiddelde prijzenvoor gelijktijdig groen
465.470 kWh

Beschikbare gelijktijdige groene stroom via onze Energiemarktplaats. Profiteer nu!

Ik wil meeprofiteren!

Verduurzamen van ziekenhuizen

Het verduurzamen van de energiehuishouding van ziekenhuizen is een vak apart, niet in de laatste plaats vanwege de noodstroomvoorziening. Groendus heeft hier veel ervaring mee en is marktleider in het verduurzamen van ziekenhuizen. We hielpen al bijna 20 ziekenhuizen op weg naar 100% schone energie.

Naar 100% schone energie
Samen op reis
Naar 100% schone energie


De bedrijfsvoering van een ziekenhuis verduurzamen is geen kleine klus. Maar het is wel nodig om onze aardbol leefbaar te houden. En niet onbelangrijk: het levert naast klimaatwinst ook gezondheidswinst op. Bovendien is slim verduurzamen vaak financieel aantrekkelijk. Voor elk ziekenhuis is het proces van verduurzamen weer anders. Wij helpen je graag invulling te geven aan jouw routekaart naar verduurzaming. Bijvoorbeeld met:

  • Energiebesparingsonderzoek
  • Advies over duurzame stroom opwek (zon en wind), laadpunten voor elektrische auto’s, etc.
  • Realisatie van een zonnepark, zon-op-dak, zonnecarport, windpark en/of laadpunten
  • Energiemanagement
  • Voordelig en eenvoudig 100% schone energie in- en verkopen

Ons aanbod

Green Deal Duurzame Zorg
Duurzame zorg is gezonde zorg
Green Deal Duurzame Zorg


Ruim 7% van alle Nederlandse CO2-uitstoot is te herleiden naar de Cure- en Caresector. Hiermee heeft de zorg een aanzienlijke impact op het klimaat. In de Green Deal Duurzame Zorg is vastgelegd dat de sector Cure voor 2030 een CO2-reductie van 49% moet realiseren en voor 2050 een CO2-reductie van 95%.

Van de uitstoot van de zorgsector is 38% afkomstig van het energiegebruik van gebouwen. Het verduurzamen van de energiehuishouding van zorgvastgoed is daarom een belangrijk onderdeel van de Green Deal Duurzame Zorg.

Slim en rendabel
Besparen
Slim en rendabel


Minder uitstoten begint bij minder energie verbruiken. Want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken. Daarvoor is inzicht nodig. Met slimme meters en kunstmatige intelligentie bieden wij je snel inzicht in het verbruik en de besparingskansen. Dat doen we via Mijn Groendus: een datagedreven platform als persoonlijke gids naar een duurzame toekomst. De inzichten vertalen we naar een bespaarplan op maat. Daarmee bespaar je energie én geld.

Meer over Efficiënt beheren

Voor niets gaat de zon op
Zelf groene stroom opwekken
Voor niets gaat de zon op


De energie die je wel nodig hebt, wekken we zoveel mogelijk schoon op. Dat kan bijvoorbeeld met een zonnecentrale op het dak van het ziekenhuis. Of met een zonnecarport waarbij je opwekken slim combineert met laadpalen. Zo kan het ziekenhuis zichzelf van écht schone stroom voorzien. Groendus heeft ruime ervaring met zonnestroom op maatschappelijk vastgoed en kan je in het hele proces ontzorgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnecarports? Via deze link lees je meer!

Zon op Dak

Vraag en aanbod koppelen voor écht groene stroom
In- en verkopen
Vraag en aanbod koppelen voor écht groene stroom


Groendus introduceert een energiesysteem waarmee iedereen producent en afnemer is. Verkoop opgewekte energie die je zelf niet gebruikt makkelijk aan een nabijgelegen organisatie via de Groendus Energiemarktplaats. En koop rechtstreeks energie in van duurzame producenten uit de regio. Dát is het meest duurzaam. We brengen vraag en aanbod bij elkaar, zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf. Meer opbrengst voor de producent, minder kosten voor de afnemer. Zo verduurzamen we samen het ziekenhuis.

De Groendus Energiemarktplaats

Ziekenhuis Gelderse Vallei
Meer weten?
Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met één van onze adviseurs op.

Start vandaag